моторни масла SHELL

Заштита на мотори од абење

Без разлика на возењето, моторните масла на Shell обезбедуваат супериорна заштита против абење на моторот бидејќи, е модерна синтетика направена од природен гас кој е посилен и помалку испарува на молекуларно ниво од останатите кои се направени од традиционални материјали. Останува посилно подолг временски период како заштита од абење, до 32% подобар отпор против разградување на маслото од најновиот стандард во индустријата и до 50% помалку испарува за да ја задржи во живот Вашата пасија за возење.